FRAUDĂ PSD ÎN IALOMIŢA: Bătrâni orbi şi grav bolnavi obligaţi să voteze


Partidul Social Disperat să câştige cât mai multe voturi la alegerile prezidenţiale de duminică a dus urna mobilă la casele unor bătrâni care abia îşi trag sufletul, falsificând în mod grosolan cererile obligatorii. Disperarea a fost cruntă în rândul oamenilor PSD din Ialomiţa înaintea turului doi al alegerilor prezidenţiale. Intuind că Băsescu va câştiga, Ciupercă şi compania au decis să facă pe dracu în patru să obţină voturi chiar şi de la oameni suferinzi, bătrâni bolnavi şi uitaţi de lume prin case dărăpănate, unii dintre ei prezenţi doar fizic printre noi.

Cereri false

Colelia, comună cu primar PSD. La turul I al alegerilor o singură cerere pentru urna mobilă a fost depusă la secţia de vot. În duminica primului tur, Ghiţă Mihai, fratele primarului Niţă Nichita, a reacţionat vehement şi zgomotos atunci când preşedintele secţie de votare i-a refuzat urna mobilă solicitată pentru socrul său. „Lasă că vă arăt eu la turul doi că vă aduc 50 de cereri pentru urna mobilă, nu una!”, a sunat ameninţarea lui Ghiţă, lăsând de înţeles că maşinăria de vot PSD va fi scoasă din garaj. Şi aşa a fost, în sâmbăta dinaintea turului doi, într-un plic adus la secţie de vicepreşedinta secţiei, Stanciu Stana, angajată a Primăriei Colelia, au fost puse 46 de cereri pentru urna mobilă. Uşor de constatat cu ochiul liber, aceeaşi mână a completat cererile, semnăturile fiind mâzgălite în numele unor cetăţeni cu vârste trecute de 70 de ani, ba chiar şi pentru o femeie născută în anul 1916! Neatent, autorul cererilor a uitat să pună şi data pe cereri, acestea fiind, astfel, lovite de nulitate pentru că din text nu reieşea când vrea omul să voteze, la primul sau la al doilea tur! În schimb, erau prezente 46 de adeverinţe medicale, toate emise în aceeaşi zi şi de acelaşi medic, Rotaru Mihai, medic pediatru din Căzăneşti! Preşedintele secţiei de votare a cerut imediat lămuriri Biroului Electoral Judeţean, anunţând că toate cererile nu sunt corect întocmite. Nicio problemă pentru juriştii de la BEJ Ialomiţa! Unul dintre ei, judecătorul Bercaru, a precizat: „Dacă sunt semnate şi au în spate acte care dovedesc că sunt netransportabile sunt valabile… Chiar dacă nu sunt datate sunt valabile. Ideea este să nu facem vreo prostie şi să împiedicăm pe cineva să-şi exercite dreptul la vot, că este infracţiune. Chiar dacă cererile nu sunt datate, ce contează?” Şi, din acest moment, votul cu urna mobilă primise undă verde.

Oameni batjocoriţi

Cu urna mobilă au plecat reprezentanţii PNL şi UDMR din secţia de vot. Liberalul Mihu Valentin este învăţător în comuna Colelia şi fiul primarului PNL din Balaciu în vreme ce „maghiarul” de ocazie de la UDMR se numeşte Niţă Ion şi este văr cu primarul din Colelia! Echipa a fost însoţită de poliţistul din comună şi de un observator. Aici s-a şi stricat jucăria, prezenţa observatorului împiedicând desăvârşirea planului urzit în biroul primarului şi prin care candidatul PSD să primească 46 voturi pentru 46 de cereri. Din discuţiile cu rudele bătrânilor aflaţi la pat, a reieşit cum s-a desfăşurat procesul democratic de întocmire a cererilor. „A venit Mihai de la Primărie cu cererea făcută…”, „A venit Mihai de la Primărie la poartă şi m-a întrebat cum o cheamă, n-a cerut buletin, n-a cerut nimic…”, „A venit Mihai alaltăieri şi mi-a zis de cerere, dar n-am semnat nimic, a vorbit afară cu fata…”, „Ieri a venit Mihai de la Primărie şi mi-a zis de cerere…”, sunt doar câteva dintre declaraţiile oamenilor. Foarte interesant, unora dintre ei li s-a comunicat vineri sau sâmbătă, adică pe 4 şi 5 decembrie că li se va trimite urna mobilă, dar toate adeverinţele medicale obligatorii sunt emise pe 30 noiembrie. În acest caz medicul va trebui să dea cu subsemnatul pentru modul în care a dat adeverinţele.

Practic, metoda a fost simplă: s-a cerut numele bătrânilor, apoi la Primărie s-au căutat în baza de date CNP-urile oamenilor, s-au făcut cererile, unele s-au semnat chiar de cel care le-a scris, iar altele de către rude ori cei care-i îngrijesc pe bătrâni. Cum cererile veneau de la primar iar la ţară universul localnicilor se învârte în jurul Primăriei, niciunul dintre cei trecuţi pe listă nu a putut să refuze urna mobilă.

Muribunzi puşi să voteze

Cei mai mulţi dintre bătrânii găsiţi la domiciliu abia vedeau, se mişcau foarte greu, unii zăceau la pat şi abia se puteau întoarce de pe o parte pe alta. O femeie de 93 ani fusese scoasă chiar la poartă ca să voteze de către cea care-i poartă de grijă, ca nu cumva în actele Primăriei să apară ca nevotată şi să aibă belele cu primarul. „Eu nu pot să vin la vot, îmi pare rău, şi nici pe ăsta bătrân al meu nu mai am cum să-l pun să voteze, am adus preotul şi l-a împărtăşit, nu ştiu dacă mai apucă dimineaţa.”, a spus soţia unui bătrân de 80 ani, pentru care se făcuse cerere semnată, chipurile, chiar de mâna lui! Un altul, în vârstă de 87 ani, era într-o stare aşa de gravă încât rudele îl întorc cu pătura de pe o parte pe alta, dar şi pentru el „Mihai de la primărie” îi făcuse cerere!

Periplul cumplit pe la bătrânii puşi pe listă s-a încheiat după mai bine de 5 ore de colindat prin sat, bieţii oameni încercând să voteze doar pentru ca nu cumva cineva de la primărie să se supere pe ei şi să-i taie de la eventuale ajutoare băneşti ori alimente!

Doar 24 voturi PSD

Deşi autorii manevrei de votare cu urna mobilă mizau pe 46 de voturi PSD din 46 de cereri făcute, doar 42 au votat: pentru unul datele de identitate din cerere au fost incorecte, unul n-a putut vota că trăgea să moară, un altul dormea şi se afla într-o stare precară de sănătate iar un bătrân, chiar socrul fratelui primarului (ironie divină!) n-a putut vota pentru că nu a avut Cartea de Identitate. După numărarea voturilor din urna mobilă rezultatul a fost: 24 voturi pentru PSD, 13 voturi pentru PDL şi 5 voturi nule.

O bătrână de 89 ani, forţată să semneze pentru a vota!

Tudora Cristea va împlini în ianuarie 89 de ani. Întinsă la pat şi fără să se poată mişca, femeia a fost totuşi obligată să voteze! Foarte bolnavă, bătrâna în numele căreia s-a făcut cererea pentru urna mobilă, document pe care, atenţie, cineva a semnat în fals, substituindu-se femeii, se afla într-o stare atât de gravă încât a semnat pe mâna unuia dintre reprezentanţii secţiei de votare care au mers cu urna mobilă la ea acasă.

Fără inimă, cei doi au forţat-o pe femeie să voteze, unul dintre ei punându-i pixul în mână şi mişcându-i-o în aşa fel încât pe hârtie să fie lăsată o urmă de pix, ca „semnătură”!

Scena terifiantă a fost filmată cu telefonul mobil de observator şi poate fi văzută pe site-ul http://www.mesageruldeurziceni.ro.

Cum a decurs votul

Cristea Iuliana, fata bătrânei: „Acuma nu mai poate. Uite, pune un deget aici… Uite, îţi dă domnul aicea… Hai, fă şi matale o iscălitură acolo…”

Niţă Ion, vărul primarului, reprezentant UDMR: „…o zgârietură, acolo…”

Mihu Valentin, reprezentant PNL: „Haideţi bunica, haideţi să vă ajut eu… Puneţi mâna în jos…”

Cristea Tudora, băbuţa, plângând: „Aoeleu, mamă…”

Ia pixul în mână şi fără să realizeze ce face îl mişcă forţat pe mâna celui care îi întinsese lista. Mâzgăleşte conştiincios, fără să ştie ce i se întâmplă!

Mihu Valentin: „Gata, bunica, lăsaţi aşa… Gata, bre, e suficient…”, şi îi ia pixul din mână, privind la urmele lăsate de pix pe mâna sa stângă în ceea ce ar fi trebuit să fie semnătura bătrânei pentru primirea buletinului de vot.

Niţă Ion: „Dă buletinul să-i punem autocolant…”

Mihu Valentin: „Două secunde… Cum facem, că n-a semnat?”

Niţă Ion: „Unde a dat?”

Mihu Valentin îi arată mâna mâzgălită cu pixul: „Pe mână…”

Observatorul: „Pe cerere este semnătura femeii… Pe cerere are semnătură tanti. Decideţi, vedeţi cum faceţi!”

Cristea Iuliana: „Ţineţi dumneavoastră cu mâna!”

Niţă Ion: „Stai cel puţin în sus, aşa… Ţine în sus, aşa, cu mâna, ca să poate să dea o…”

Observatorul: „Mai încearcă o dată să semnezi!”

Apoi, către Mihu Valentin „Ţine-i bine ăla (tabelul) să nu mâzgălească tot!”

Mihu Valentin îi dă bătrânei pixul în mâna dreaptă şi îi arată din nou unde să semneze, în ciuda semnelor evidente că femeia nu ştie ce face.

Mihu Valentin: „Acolo, ia mâzgăleşte… Acolo… Un pic mai sus, bunica”, după care îi apucă mâna bătrânii. La fel face şi fata femeii, aşa încât mâna dreaptă cu pixul în ea a bătrânei este acum mişcată de cei doi, pixul lăsând o dâră pe hârtie tabelului.

Mihu Valentin: „Gata, bre, suficient!”, spune după ce obligaţia semnăturii pe tabelul care atestă primirea buletinului de vot a fost executată prin câteva linii trase cu pixul pe albul tabelului. Odată îndeplinită această etapă a procedurii de vot, bătrâna muribundă primeşte buletinul de vot pentru a-şi exercita dreptul democratic la vot.

Niţă Ion: „Pune-i în mână şi să pună unde o vrea, acolo…!”

Mihu Valentin: „Bunicuţa, ia luaţi ştampila aşa în mânuţă şi puneţi dumneavoastră unde vreţi, noi ne întoarcem cu spatele, n-aveţi voie să-i spuneţi…”

Cristea Iuliana: „Numai să vadă… Pune-o pe foaie acolo matale cum vrei! Vai de…”

Mihu Valentin: „Gata, bunica, suficient! Gata! Suficient bunica… Ne dai ştampiluţa, vă rugăm, gata!”

Niţă Ion: „Gata, gata, gata! I-ai ştampila!”, spune disperat că femeia tot dădea ştampile pe buletinul de vot, fără să înţeleagă ce face. „Ia buletinul de aicea şi rămâi sănătoasă!”, mai spune după ce bagă buletinul de vot în urnă. Procesul democratic de vot cu urna specială se mai desăvârşise încă o dată!

(Petronel TUDOR – Ziarul INFORMAŢIA)

2 gânduri despre &8222;FRAUDĂ PSD ÎN IALOMIŢA: Bătrâni orbi şi grav bolnavi obligaţi să voteze&8221;

  1. binenteles ca descendentii lu’ nea nelu trebuie sa ajute batrinii sa voteze cu trandafirii. De, doar el le-a dat pensia si pamantul.Ma intreb oare cand or sa termine magarii astia sa mai speculeze pana si oamenii amarati care traiesc din 200 de lei pe luna. ma mir ca nu a venit primarul sa ii duca la vot, cu bmw-ul lui x5, ca de, merg bine afacerile pe la primaria colelia, un sat cu 500 de familii

    Apreciază

  2. bai din pacate primarul nu are x5 dar prosti vorbesc multe iar cea mai jalnica clasa a tarii -jurnalisti vorbesc numai prosti si inventeaza diverse stiri pt a-si vinde ziarele , astia sunt ei niste oameni fara principii , fara scrupule , din pacate si curvele au ai multe principii decat jurnalisti . asta e frate la puscarie cu voi . rusine petronele nu sti sa legi 2 vorbe pacat de tine dute la sapa

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s