16 gânduri despre &8222;MIRCEA BADEA – Un lacheu la curtea Generalului Felix&8221;

  1. baricada
    mulţumesc! acum m-am întors la blogul tău. am avut un meci cu tiberiu orăşanu din nou. de data asta în deplasare la Doina Popescu. săraca! el mă blochează şi e atît de plecat cu …. încît nici nu a realizat că-i trimisesem doar două articole de-ale lui Culianu, ca să nu mai bată cîmpii (ceea ce mă acuză el pe mine nejustificat), la simbolistica din romanul 19 trandafiri al lui Eliade. el credea săracul că am scris eu şi scuipa deja precum o cămilă. m-am convins definitiv. e o spoială de fanetism intelectual. îşi bagă nasul în domenii şi sfere ale culturii care-l depăşesc complet. da hai s-o las baltă că uite iar m-apucă şi nu e bine.
    poate încerci tu o imagine ceva cu ideea mea. eu am scimbat calculatoarele (şi laptopul) şi acum cam bate vîntul prin ele. prea multe nu sînt prin ele, cu excepţia programelor de bază, ca să pot comunica cu restul lumii. am diapozitive cu brazii ăia teribili de la vatra Dornei. cei mai înalţi şi cei mai drepţi din România. am reuşit să recuperez vreo 2.000 de diapozitive din România din aproximativ 10.000. acum mai durează pînă pun totul la punct. mi-ar face plăcere dacă ai încerca tu ceva cu ideea mea. nu mă supăr şi nici nu am să te acuz că mi-ai furat ideea. ba din contră m-aş bucura. ai talent la asta. şi eu am dar acum condiţiile tehnice nu-mi permit chiar dacă am tehnologia. mai durează pînă mă pun la punct.
    eu nu am o poză mai bună cu Sfinxul din Bucegi din semiprofil sau faţă-semiprofil. tot ce am e doar profil. ale mele sînt duse de mult, aşa că doar ce-mi poate oferii internetul. dacă tu ai ceva de genul ăsta, poate îmi trimiţi şi mie. ai e-mail-ul meu.
    despre articolele lui Culianu îţi dau adresele. e o lectură plăcută zic eu. Eliade văzut de Culianu înaintea morţii şi comentariu la romanul 19 trandafiri.
    http://www.studentie.ro/campus/MIRCEA_ELIADE___NOUASPREZECE_TRANDAFIRI/c-138-a-11398
    http://www.alternativaonline.ca/ioan%20petru%20culianu.html
    lectură plăcută şi numa’ bine!

    Apreciază

    1. O iau ca pe o provocare şi promit că am să încerc ceva în viitor. Ideea e că, în cazul unui astfel de logo, practica recomandă folosirea elementelor vectoriale (cum ar fi celebra frunză) şi nu a fotografiilor, care nu sunt editabile decât într-o anumită măsură… Asta nu înseamnă că nu aş putea creea un ansamblu Sfinx – brazi eminamente vectorial, însă, în situaţia asta, raportat la imaginile pe care le ai tu deja în memorie, grafica mea nu ar mai avea o valoare ilustrativă ci una mai degrabă sugerativă.

      Apreciază

  2. baricada
    ce-i cu prinţesa Lia? ăştia nici n-o bagă-n seamă pe prinţesa asta. li se rupe-n paişpe de ea.
    între napocanews şi tine e vreo legătură? sau doar ai citit întîmplător articolul? e cumva de la mediafax a lui raho? de fapt nu ştiu de ce mă interesează astfel de lucruri!
    numa’ bine!

    Apreciază

    1. N-am nimic cu Lia, ba chiar dimpotrivă, eu rămân un fidel al ideii că reinstaurarea monarhiei prin Mihai I ne-ar putea ajuta să ne însănătoşim ca naţie… Cât despre ştire, am găsit-o întâmplător printată pe fluxul de la radio, şi fetele citau acolo Napoca News…

      Apreciază

  3. baricada
    te rog vezi ce e cu mesajul meu aici care e în aşteptare. şi o veste bună: ăia de la 9AM şi-au revenit. or fii aflat că moneda aia există şi au restabilit pagina şi inclusiv tema deschisă de mine. se numeşte: „bună întrebare”, la: „În ce monedă să economisim?” uite aici:
    http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Business/Finante/155923/In-ce-moneda-sa-economisim.html
    ce panarame de oameni?!
    numa’ bine!

    Apreciază

  4. baricada
    te rog doar nu sării din lac în puţ cu monarhia! tu nu ai vrea să avem români adevăraţi care să ne conducă, nu toate adunăturile şi veneticii care ne conduc acum? România nu a fost condusă de mult de români adevăraţi. sper că ştii despre ce vorbesc?! ce părere ai?
    despre logo, am înţeles pentru că şi eu am făcut destule, şi am cîştigat bani grei cu ele. chiar dacă e vectorial nu contează, importantă e ideea. e mai greu decît realistic care tinde spre o imagine afiş mai mult decît logo. încearcă-le pe amîndouă, mai ales că cea realistă de afiş, e mult mai uşoară. s-ar putea ca cea vectorială să fie folosită ca logo chiar pe cea afiş undeva în secţiune de aur. nu mi-ai spus dacă ai cumva ceva poze cu Sfinxul din faţă şi semiprofil?! poate reuşeşti să găseşti ceva. eu nu am acces acum decît la ce e pe internet. alea sînt toate din profil. aş vrea faţă, faţă-semiprofil sau semiprofil. vezi dacă poţi trimite ceva. rămîn îndatorat. eu am sfinxul ca wallpaper pe toate scrinurile. ţi-am spus că am cîteva calculatoare şi laptop etc (din punctul ăsta de vedere nu mă pot plînge). vezi te rog ce poţi face pentru mine.
    despre casa regală n-ai văzut că l-au pus pe băse naş. ştii ce înseamnă asta? de obicei naşi sînt cei din familie nu străini sau prieteni. uită-te şi tu la pozele de la raho cu cristelniţa. sper că ştiai că băse a fost naşul ultimului prunc din casa regală. în plus ţin să te anunţ că conform regulilor casei regale nu sînt ei niciunii care să urmeze la tron. adevăratul urmaş la tronul României e fiul unui baron din Austria direct rudă şi următorul în linie la tronul României. oricum nu e după ei şi nici după români, cine urmează la tronul României. e exact cum a fost cu Carol al II-lea. cînd a sărit caii, casa regală a Europei a hotărît ca el să părăsească tronul pentru că s-a angajat într-o căsătorie morganatică, adică nerecunoscută de casa regală, deoarece pertenera era de rang mult inferior. în cazul lui Mihai, care nu a avut băieţi, sau mai bine zis a avut dar nu sînt legitimi, recunoscuţi de casa regală, nu pot urma la tron. nici nepotul lui Carol al II, şi nici băieţii ilegitimi ai lui Mihai.
    din punct de vedere al românilor, să se mai ducă învîrtindu-se pe sus cu casele lor regale. australia se străduieşte acum să scape de asta. au avut un referendum acum vreo 2-3 ani, deoarece lumea se pare că vrea republică. ideea cu regi se pare că e învechită şi depăşită, fiind o cheltuială în plus.
    ar fii mai multe de spus dar mă opresc aici. nu e locul aici. răsfoieşte ce am mai scris eu pe la raho. vei găsii destule despre istoria României cea adevărată, nu aia cusută cu aţă albă!
    numa’ bine!

    Apreciază

  5. baricada
    uite aici adresa, ca să nu pierzi timpul s-o cauţi. numai pozele sînt de ajuns, că te şi apucă lehamitea.
    http://rahoveanu.wordpress.com/2010/05/23/%C2%AE-nasul-si-secretul-din-cristelnita/
    toţi erau pe-acolo. neamuri. dar vezi tu bine că nimeni din casele regale din Europa. la prinţişorul ăla mic al Greciei Constantin, au fost cu toţii deoarece ăla e legal şi urmaş pe linie la tron. toată lumea afost la botez, adică toate casele regale, mai puţin saveta şi filipaş, dar a mers charly, pentru că sînt certaţi cu carlito şi sofica a spaniei care e şi mătuşa lu’ micuţu. la Bucureşti n-a fost nimeni dintre ei, cu toate că sînt neamuri.
    numa’ bine! cred că te-am plictisit destul!

    Apreciază

Lasă un comentariu