Pe ce cheltuiesc banii publici parlamentarii ialomiţeni – Azi, deputatul Dan Mircea Popescu

Fie bugetul cât de sărac, tot se găsesc suficiente fonduri pentru parlamentarii români. Şi dacă „bieţii” deputaţi şi senatori se plâng că au lefuri mici, de doar câteva mii de lei, puţin faţă de „valoarea” muncii prestate, mulţi dintre ei reuşesc să câştige dublu la adăpostul unor aşa-zise cheltuieli de funcţionare a cabinetelor parlamentare pe care sunt obligaţi să le deschidă în colegiile unde au fost aleşi. Ca exemplu, în afara salariului, a diurnelor şi cazărilor, bugetul statului suportă lunar peste 4.800 lei pentru aşa-zise achiziţii de materiale de întreţinere la cabinetul parlamentar din Amara al deputatului PSD Dan Mircea Popescu!

Cabinet jegos şi încuiat

Dan Mircea Popescu este cel mai bun exemplu atunci când vine vorba de banii tocaţi lunar de parlamentari. Conform paginii de pe site-ul Camerei Deputaţilor care-l prezintă pe deputatul care a schimbat colegiile ca pe şosete, unicul său cabinet parlamentar se află în oraşul Amara, un soi de capitală neoficială pentru colegiul uninominal II pentru Camera Deputaţilor. Curiozitatea ne-a făcut să vedem în ce măsură funcţionează acest cabinet parlamentar, mai ales acum, în plină vacanţă parlamentară, când deputatul Popescu ar trebui să fie mai des prin colegiu. Am dibuit uşor sediul cabinetului său, după posterele impresionante din care ne zâmbea electoral primarul PSD Victor Moraru. În ciuda scorului electoral, nu toată lumea iubeşte sigla trandafiriilor, dovadă fiind mesajul mai puţin măgulitor de lângă fereastră. Trecem cu bine peste obscenitate dar ne lovim decisiv de lacătul impunător de la uşă. „Nu vă mai uitaţi înăuntru, nu este nimeni. Cheia este la domnul viceprimar, el încuie şi descuie, când mai au câte o şedinţă. Dar nu foarte des.”, spune cu un aer atotştiutor femeia care vinde chimicale în spaţiul comercial de lângă cabinetul parlamentar.

Încercăm să identificăm o dovadă a existenţei deputatului Popescu în sediul din Amara dar ne lovim de geamul nu foarte curat al uşii de acces. Observăm câteva postere cu Moraru pe pereţi, semn că acolo e de fapt sediul PSD Amara, ceva urme de păianjeni pe la geamurile interioare, o perdea care a fost curată ultima dată când a plecat din fabrică. Altfel spus: un cabinet parlamentar jegos şi încuiat.

Stive de detergent plătite

Tragem două fotografii şi plecăm cu gândul la bietul deputat care n-are bani nici măcar de-o curăţenie în cabinetul parlamentar din Amara. Ne trece repede când dăm o căutare pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor în dreptul informaţiilor economice. Dincolo de leafă, bani pentru deplasări, diurne, telefoane decontate şi plăţi pentru cazările în ţară şi străinătate, deputatul PSD încasează în fiecare lună, dar în fiecare lună, cel puţin 4.800 lei doar pentru plata, atenţie, a materialelor de întreţinere şi curăţenie a cabinetului parlamentar din Amara! Doar pe primele 6 luni, pentru întreţinerea cabinetului şi plata unei chirii lunare de 299 lei (interesant este că în martie, luna Sărbătorilor de Paşti, chiria a fost „la promoţie” de 598 lei!), în buzunarele deputatului Dan Mircea Popescu au intrat 30.000 lei! Da, 300 de milioane de lei vechi, fără să luăm în calcul banii pentru plata angajaţilor la cabinetul parlamentar (care angajaţi, că la fiecare dintre cele trei încercări de a găsi pe cineva la cabinet ne-am lovit de impozantul lacăt de pe uşă!?) adică alţi 290 de milioane de lei vechi! Practic, pentru ipoteticul dero şi ipotetica soluţie de curăţat geamuri statul îi oferă deputatului echivalentul a vreo 80 de saci de 10 kg de detergent sau a 240 de sticle din cea mai bună soluţie pentru geamuri!

Decontări ipotetice

În teorie, dacă ar fi să ne luăm după informaţiile oficiale ale Camerei Deputaţilor, în dreptul cheltuielilor pentru bunuri şi servicii apar, printre altele, costurile închirierii spaţiilor, a utilităţilor, lubrifiantului şi carburantului auto folosite la deplasările în colegiu, furnituri şi alte materiale din birou, consumabile pentru computere, aparatură de multiplicare, cheltuieli de protocol, materiale şi ustensile de curăţenie, abonamente la presa locală şi naţională. Pentru toate acestea deputatul Popescu ar trebui să depună la Cameră niscaiva documente fiscale. Dar de unde să le de-a bietul parlamentar PSD dacă din sediul său lipsesc computerele, xerox-urile, furniturile de birou, singurul instrument de scris fiind, probabil, neobositul creion chimic inventat şi utilizat pe vremea comuniştilor! Care lucrează suficient de bine cât să merite 4.800 de lei în fiecare lună!

PETRONEL TUDOR

12 gânduri despre &8222;Pe ce cheltuiesc banii publici parlamentarii ialomiţeni – Azi, deputatul Dan Mircea Popescu&8221;

  1. Foarte tare… În Ialomiţa, lui DMP i se spune Agamiţă Dandanache şi a cam urmat portretul personajului. Nu a făcut o zi de campanie în 2008, fiind impus de la centru, nu a publicat nici măcar un interviu iar la ţară, într-o comună în care sătenii nu au binevoit să se adune la primărie pentru a le fi împărţite căciuliţe şi fulare, i-a numit pe locuitori „troglodiţi ignoranţi”…

   Apreciază

 1. baricada
  păi cum nu şti pe ce?! pe gagicuţe, chefuri şi cadouri la pupeze. în rest flecuşteţe mai puţin importante.
  numa’ bine!

  Apreciază

 2. baricada
  uite ce am obţinut pe google.ro cînd am căutat cu cuvintele magice: femei violate: http://blog.imperiaonline.me/socant-traian-basescu-a-violat-o-femeie.html
  şti ceva de individul din filmuleţe prezentate aici? dacă da spune-mi şi mie cîte ceva. despre băse nu mă miră nimic. chiar şi asta e posibil, că doar ce-o să f–ă garduri cînd e în deplasare departe de muiere. săracul de el tot pe vapoare se crede departe de casă. cred că un tratament psiho nu i-ar strica.
  numa’ bine!

  Apreciază

 3. Poate nu ai observat, te adăugasem la blogroll de cînd mi-a fost indicat blogul tău de către Gerula, şi nu numai de el 😉 . Încă odată , îmi pare rău pentru supărarea provocată.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s