28 de gânduri despre &8222;Gabi Oprea – The Prince of Pensia şi pensiile militarilor&8221;

  1. în 89 au tras pentru că li s-a ordonat de împuțiții care acum ne sug de viață. însă mulți dintre soldați au tras în aer. am mulți prieteni care mi-au spus acest lucru și care în acele momente erau în locurile cele mai „fierbinți“.

   Apreciază

  2. Merişor, prietene…
   N-am ţinut o pledoarie pentru pensii nesimţite în armata română… Departe de mine… Însă am pledat, pe motive de lipsă de caracter, pentru eliberarea de sarcini a unui nesimţit ca Oprea, al cărui loc e oriunde numai în fruntea ministerului nu… Şi, crede-mă Merişor, cunosc omul şi ştiu ce vorbesc. Altfel, am mai văzut comentariul tău, identic în formă, şi pe alte bloguri, şi rămân la concluzia că judeci lucrurile extrem de simplist… Dacă ai da la o parte spectrul ofiţerilor făcuţi la apelul de seară, direct de la şaibă, în anii 59, şi ai dezbrăca povestea şi de salopeta politică, sunt sigur că ţi s-ar releva o altă perspectivă…

   Apreciază

 1. Mi-aduc aminte din vremea pe când eram gata să termin stagiul militar, au încercat să mă convingă să rămân în armată. Crezi că mi-a spus careva ” o să ai ocazia să lupţi prin păduri, în deşert, să dormi prin mlaştini pline de lipitori, închiriem Vietnamul numai pentru tine, să-şţi dovedeşti dragostea de ţasă riscânduţi viaţa zi de zi, şi într-o bună zi vei deveni un erou mare, decorat, lăudat şi mort”?
  Nici vorbă, mi-au spus „unde mai găseşti tu aşa viaţă comodă, fraiere? Îţi dă statu’ haine, casă, masă la popotă, bani, prioritate la împrumuturi CEC, la cumpărat maşină, locuinţă, şi-o pensie babanp, nu fi cretin!”
  Şi-atunci, văzând la TV scrisori de genul „soţul meu a avut funcţie de conducere, suna telefonul în fiecare noapte, dar am rezistat cu gândul la pensie, şi -acum ne-au tăiat-o”, mă-ntreb: de ce, totuşi, pensiile astea imense, pentru indivizi care s-au îngrăşat enorm „în slujba ţării”, care s-au folosit de funcţie şi grad pentru a obţine avantaje, care n-au riscat nimic niciodată (cu excepţia celor trimişi în zone de conflict internaţional) şi care, în caz de război, n-ar sta pe front ci în birouri?
  Ca şi preoţia, la noi armata şi poliţia nu mai sunt o chestiune de vocaţie, ci de oportunităţi şi avantaje. Nici măcar unul nu s-a dus încolo de grija ţării, ci pentru bani şi poziţie. Apoi, ştim cu toţii cum se adordă onorurile, avansările în grad şi decoraţiile: e suficient să ai oarecare vechime, adică răbdare, restu’ vine de la sine.
  Nu zic să fie lăsaţi în curul gol (ar fi extrem de nociv pentru public, mai ales minorii şi cardiacii), dar mă gândesc la cazul Israelului, unde un ministru de război decorat are aceeaşi pensie cu un zidar, dacă au aceeaşi vechime. Pentru că, futu-i, fiecare şi-a servit ţara în felul lui, după posibilităţi şi cu riscurile specifice meseriei. Aş zice că la fel ar trebui gândit şi aici.

  Apreciază

  1. Da domnule, dar ]n Israel, zidarii sunt priviţi ca nişte refăuritori de ţară şi au pensii respectabile… Repet, nu mă-nţelege greşit, nu ţin partea profitorilor statutului privilegiat de fost militar…

   Apreciază

   1. Am înţeles, Baricada, şi nu vorbesc despre zidari în mod special. Legea e aceeaşi, că ai fost şofer, brutar sau colonel Mossad. Ideea de bază e două.
    1. Pensia aia comună, calculată după vechime, e suficientă pentru fiecare (mă şi întreb, ce dracu fac unii în românia cu 300 de milioane pe lună?)
    2. Oamenii ăia au înţeles că o pensie unificată trimite plusul de bani în trezoreria statului, CEEA CE E BUN PENTRU TOATĂ LUMEA. Pe ai noştri (magistraţi, membri CSM, senatori, deputaţi şi restu’ faunei) îi doare-n cur de următorii 50 de ani ai României. Cu ăia să se descurce cine-o fi atunci la putere, mie-mi trebuie banu’ meu acum, restu’ ducă-se la dracu’ cu egalitatea lor cu tot.

    În fine, necazul mare la noi e că cei care fac legea o fac pentru alţii. Ia obligă-i să se trateze în spitalele pe care le-au pus pe butuci, să-şi trimită copiii la şcolile p care nu le-au finanţat şi să-şi petreacă concediile în staţiunile pe care le-au falimentat. Câtă vreme nu suportă consecinţele a ceea ce legiferează nu se vor potoli în vecii vecilor, amin.

    Apreciază

 2. oprea are grija doar de „pensia” lui si a celor din partidul lui…demisia? a cui? a unui politician roman? hai ca e buna gluma…la mine pe blog Tiriac Jr. da in judecata statul roman pentru fiecare „linie” pierduta in alea 8 ore cat a fost arestat!!!

  Apreciază

 3. Pingback: Si totusi… «
 4. Baricada, salut, după „prinţ” statul trebuie să-i slujească, nu ei, statul. O inversiune care li se pare normală tutor grupurilor care-si forţează privilegii pe seama noastră.

  Apreciază

  1. Mulţumesc, Nora, e pur şi simplu pornit din revoltă. Şi, dacă tot e pe haz de necaz (de Nea Caz, adică), şi din constatarea – confirmată cu dovezi penale şi sancţionate cu NUP – că nu putem noi munci cât pot ăştia să fure…

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s