28 de gânduri despre &8222;Traian Băsescu – Bufonul Regelui&8221;

  1. Îmi pare rău, dar de data asta ai dat-o-n bară. Am citit jumătate de zi istoria acelor vremuri. E clar ca regele a condamnat la moarte zeci de mii de militari romani deportaţi în Siberia. E clar că este SINGURUL rege (?) din această arie geografică care a acceptat banii în locul onoarei. E clar că după plecarea din România nu a mai făcut nimic pentru ţara asta, pentru ca acum să-şi redobândească nişte averi făcute pe spinarea bietului ţăran român.
    Să mă scuzi, te rog, că am reluat postarea ta pe blogul meu, aşa cum cred eu că ar fi mai corectă.

    Apreciază

    1. Amigo, nu-i bai, fiecare are dreptul să-şi susţină propria opinie, ba chiar obligaţia să şi-o asume… Nu ştiu, însă, ce istorii te-au făcut pe tine să dai definitiva sentină „e clar!”, părerea mea e, totuşi, că greşeşti…

      Apreciază

      1. cum e la Sare’n ochi sau la mine.
        în fiecare pagină, sub articol, sunt niște butoane: Facebook, Twitter etc.
        când citesc articolul lui Victor, apăs pe Facebook și cunoscuții mei de pe Facebook sunt înștiințați că mi-a plăcut acel articol și au link să-l citească și ei.
        [Panou de control » Setări » Partajare » Share button » …]

        Apreciază

      2. foarte tare… la mine apar toate cu „conected”… întai e guest, apoi wordpress, dupa aia twitter si la facebook… da nu stiu ce i-am facut la blog ca mi-a ametit totul pe ecran, nu se mai vad trei coloane, cum era inainte, acum e totul diferit…

        Apreciază

      3. nu, nu acelea 🙂
        cele de sub „lasă răspuns” sunt pentru autentificarea celui care lasă acel răspuns.
        uită-te în Panoul de control, unde am zis mai înainte.

        legat de afișarea blogului tău:
        întotdeauna au fost doar 2 coloane, cel puțin pe ecranul meu 🙂

        Apreciază

      4. Am rezolvat cu butoanele… Cât despre afişare, ai dreptate, sunt doua coloane, dar acum doar in Explorer mi le arată ca înainte, adica alaturate, in Mozilla mi le pune aiurea, una sub alta… să-i dau un restart…

        Apreciază

  2. rolul bufonului a fost intotdeauna benefic. cineva trebuie sa le aduca aminte tuturor: „memento mori”!
    de altfel singurul care-si permitea sa spuna adevarul fara a avea frica de consecinte (a le suporta) era chiar bufonul regelui.

    Apreciază

      1. 🙂 pastreaza-ti simtul umorului, altfel te papa altii.
        pun un PS: la grad de compararea a faptelor: limbarita frustra a lui Basescu, de matelot, si propunerea imbecila a lui Campeanu ca Regele sa candideze la presedintia Romaniei – propunerea imbecila a fost mai grava si mai terfelitoare – acceptarea ar fi insemnat o a doua abdicare a Regelui Mihai. la fel de legala ca si prima.

        Apreciază

  3. A dat o bomba Basescu, a plecat la Bruxelles si i-a lasat pe baieti sa toace. Mesajul e altul : Antonescu n-a fost chiar atat de rau pentru ca regele putea sa faca mai multe decat a facut. Cred ca 6 din 10 romani spun : daca ar fi Antonescu sa ne scape de tigani!!! A fost un mesaj electoral. Interesant ce-o sa urmeze. 🙂

    Apreciază

  4. in loc de comentariu un Gavrilache din 22 (articolul Andreei Pora):
    51 GAVRILACHE 2011-06-24
    Stimata doamna Pora, de la inceput va asigur ca sunt de acord cu dumneavoastra ca dl.presedinte a facut o gafa, ca modul de exprimare a fost absolut nepotrivit si, poate, incarcat de ura! Dar, va rog sa reflectati si la urmatoarele trei momente din istoria Romaniei : a) Armistitiul cu rusii a fost, de fapt, o capitulare mascata. Asta in timp ce, in aceeasi perioada, Antonescu negocia un armistiu real! Numai asa, Stalin a avut de ales si a ales varianta care-i permitea sa scape de peste o suta de mii de soldati romani! Din care, sa nu uitam, nici jumatate nu s-au mai intors vii! Ganditi-va cea fost in sufletele celor care s-au simtit tradati! b) Adbicarea MS Regelui Mihai este doar o poveste trista! In fapt, chiar logica elementara ne spune ca lucrurile nu s-au petrecut asa! In fapt, abdicarea s-a produs dupa o perioada de lungi negocieri in care Regele a obtinut cam tot ceea ce si-a dorit, inclusiv plecarea cu cele necesare traiului, inclusiv cu o renta anuala consistenta!!! Crede cineva ca doua personaje capabile sa tina la tampla regelui pistolul pentru a-l convinge sa semneze ar fi fost, ulterior, de acord cu plecarea acestuia in conditiile in care aceasta s-a produs?! Iar povestea cu 1000 de studenti care urmau, in caz de refuz, sa fie ucisi este chiar o poveste! Chiar daca cei 1000 au existat, o asemenea crima nu se putea produce! Erau, poate, condamnati, trimisi in inchisori, dar nu omorati! c) Pana la moartea lui Corneliu Coposu, MS regele Mihai nu a solicitat statului roman restituirea averii. Toti am admirat dorinta sa de a-si revedea plaiurile natale, de a fi, dezinteresat, alaturi de poporul caruia i-a fost rege! Ulterior, Regele s-a gandit mai mult la copiii sai, a inceput o negociere la sange si, in final, a obtinut ceea ce a dorit! Cu toata stima.

    Apreciază

  5. A fost singura dată când a trebuit să mă gândesc mult înainte de a comenta la tine pe blog.

    Ai dreptate să te superi pe președintele Băsescu că s-a exprimat ireverențios față de un om în vârstă de 90 ani,chiar foarte dur, fie că este rege sau nu, dar, nu ți-ai pus întrebarea legitimă dacă, nu cumva, atitudinea sa are și o minimă legătură cu faptul că , la fel ca mulți români , îl admiră sicer pe Mareșalul Antonescu și moartea acestuia de o mare demnitate ?.

    http://dictaturajustitiei.wordpress.com/2011/06/24/il-iubesc-pe-maresalul-antonescu-il-respect-pe-majestatea-sa-regele-mihai-si-il-sustin-in-continuare-pe-presedintele-traian-basescu/#comment-1569#comment-1569

    Apreciază

  6. Nu sunt regalist, dar poate era momentul să tacă. Dacă am putem cunoaşte pe cel care a fost în spatele cuvintelor, poate ne-ar fi mai simplu să înţelegem. Oricum, văd o diferenţă de nuanţare între „condamnarea comunismului” unde şi-a însuşit părerea documentului şi cea exprimată acum !

    Apreciază

    1. Exact, prietene… În 2006, Băsescu avea altă placă la ceremonia de “Condamnare a Comunismului”… Citez din clasicul de la Cotroceni: “Principalele acţiuni criminale menţionate în Raport şi pe care ţin să le amintesc aici, ca argument pentru această prea-mult amânată condamnare sunt următoarele:(…)(3) distrugerea partidelor politice şi a continuităţii constituţionale a statului român, prin abdicarea forţată a Regelui Mihai”…
      Deci, acum cinci ani, “trădarea interesului naţional” se numea, totuşi, “abdicare forţată”?

      Apreciază

    1. Realitatea este că Regele poate fi considerat, în acest moment, un prizonier al femeilor din Casa Regală… Restul e o glumă tristă, pe care o gust, însă, şi despre care trebuie să recunosc faptul că oglindeşte situaţia de azi… Blogary are dreptate… Metaforic aici s-a ajuns… Însă pictorul, cel care a determinat apariţia unui astfel de peisaj, este Băsescu… Cum îi spuneam şi lui TOG, în mod normal, consideraţiunile prezidenţiale despre actul de la 30 decembrie nu mi-ar fi deranjat starea de lehamite, însă faptul că Băsescu l-a “împins”, prin declaraţii, pe Mihai I, în braţele celor care-i refuzau cetăţenia şi-i trăgeau scara de la avion acum 20 de ani, îmi provoacă o scârbă profundă…

      Apreciază

  7. nu poti da vina pe hartia de turnesol ca-ti arata daca ai de-a face cu acid sau baza. eu asta am vazut cu aceasta ocazie – cum stam: care sunt „acizii” si care sunt „bazele”. o alta ocazie nu cred ca ar fi existat.

    Apreciază

Lasă un comentariu