Guvernul se pregăteşte să scoată pe piaţă noua monedă naţională a României: USLeul

Baricada pentru Academia Caţavencu

În perspectiva câştigării alegerilor parlamentare din această toamnă, Guvernul pregăteşte lansarea unei serii de bancnote care să lanseze în piaţă noul etalon naţional în materie de monedă. Acesta se va numi USLeul şi îşi propune să fie o reprezentare economică concretă a creşterii nivelului de trai al poporului după preluarea guvernării de către Cabinetul Ponta. Bancnotele  vor purta efigia unor mari personalităţi politice contemporane, Victor Ponta, Crin Antonescu, Dan Voiculescu şi Ion Iliescu, alocarea figurilor pe noile cupiuri emise de BNR urmând să consoneze valoarea bancnotelor cu gradul de implicare al fiecăruia dintre politicienii amintiţi în reforma statală accelerată din această vară.  În ceea ce priveşte cursul de schimb, noua monedă va pleca, pentru început, în luna noiembrie, de la o valoare actualizată de 8 USLei per Euro. Specialiştii social liberali apreciază, totuşi, că o atare cotaţie va fi de prea mică importanţă în plan internaţional, guvernul intenţionând să raporteze noua monedă naţională în principal la rubla rusească, grivna ucraineană sau won-ul nord coreean.

6 gânduri despre &8222;Guvernul se pregăteşte să scoată pe piaţă noua monedă naţională a României: USLeul&8221;

   1. Nu stiu cine-i Spartacus dar e frumos că recunoști colaborarea cu el tocmai în aceste zile când nu știm încă cine a copiat de fapt lucrarea de doctorat a lui Ponta pentru el. 😆

    Apreciază

   2. Spartacus e cel care, ani de zile, a ţinut prima pagină a Reporterului Virtual. Din octombrie suntem colegi la Academie. Lui şi redactorului şef, Dan Mazilu, li se datorează în cea mai mare parte repoziţionarea şi trendul ascendent de azi al Academiei Caţavencu. Dacă ai vreme, îţi recomand două articole ale lor, profunde şi lucide, care tratează din perspective aparent opuse fondul situaţiei actuale:
    http://www.academiacatavencu.info/opinii/sa-tanjesti-dupa-ceea-ce-ai-urat.html
    şi
    http://www.academiacatavencu.info/opinii/contraeditorial-nu-o-sa-mi-fie-dor-de-traian-basescu.html

    PS. Eu le-am considerat magistrale…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s