SENZAŢIONAL: Citirea deciziei CCR în Parlament şi revenirea lui Băsescu prăbuşesc moneda europeană: 1 Euro = 1,27 lei!

Baricada pentru Academia Caţavencu

Parlamentul a adunat astăzi plenul necesar citirii deciziei CCR de invalidare a referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. După prezentarea conţinutului hotărârii nr 6 din 21 august 2010, de către judecătorul raportor Minea, documentul a fost trimis pentru publicare de îndată în Monitorul Oficial, în limbajul liber aceasta traducându-se cu permisiunea ca, de mâine, Traian Băsescu să poată organiza nunta Ebei din sufrageria de la Cotroceni. Evenimentul de astăzi şi întoarcerea lui Băsescu în palatal prezidenţial a provocat imediat un cutremur pe piaţa financiară, leul apreciindu-se vertiginos faţă de reperele monetare din Marea Britanie, spaţiul euro şi Statele Unite ale Americii.

Concret, la ora 17 şi 30 de minute, cursul oficial de schimb prezentat de Banca Naţională era de 1,27 lei per euro, la casele valutare moneda europeană cumpărându-se cu 1, 25 lei şi fiind vândută contra 1,29 lei. Dolarul  american a suferit, însă cea mai drastică depreciere, la această oră, la Exchange-urile de pe Magheru, Mihai Bravu şi Colentina, dolarul fiind cumpărat cu 0,11 lei şi fiind vândut contra 0,17 lei. Nu în ultimul rând, nici lira sterlină nu a fost scutită de un curs descendent accelerat, moneda britanică fiind cotată între 1,88 şi 1,99 lei, în funcţie de operaţiunea pentru care se optează la casele de schimb.

3 gânduri despre &8222;SENZAŢIONAL: Citirea deciziei CCR în Parlament şi revenirea lui Băsescu prăbuşesc moneda europeană: 1 Euro = 1,27 lei!&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s