Politicienii, la tablă!

În urmă cu 40 ani, derbedușul ce se manifesta în spațiul public altfel decât o cerea dogma regimului avea toate șansele să prindă un stagiu de reeducare în ditai salba de stațiuni miniere ale României: Lupeni, Petrila, Motru, Rovinari. Programul național implementat abuziv se intitula ”Tineretu-n mină!” și făcea ravagii doar în statistici, zeci de mii de tone de cărbune extrase suplimentar scoțând la linie planul cincinal în doar trei ani și jumătate. Altfel, zurbagiul tuns și dezbrăcat în gura minei se întorcea, după câteva luni de ”penitență” mult mai motivat la plete, blugi, viniluri cu Rolling Stones și frondă la adresa autorității obtuze a vremii.

Azi, derbedușul de ieri a schimbat pletele pe un set de clătite la ceafă, cămașa-nflorată – pe-o duzină de costume Armani iar Trabantul – pe Merțul obez din care manelistul zilei râgâie cu rimă la fiecare trecere de pietoni. Boemul de ieri e acum guvernant sau parlamentar și rupe, alături de alții ca el, porțile școlii pe care abia a absolvit-o, în fiecare zi de 15 septembrie. Oblete, însă, nu se așază în bancă ci se trage în poză. Fronda-i fumată, regimul se tratează azi cu susținere. E mai trendy, mai cool și-n plus, la final ieși pe profit.

Ponta Adrian Nastase Pionieri

Cineva ar trebui, totuși, să propună de azi un nou plan de instruire. Unul care să scoată la tablă, oră de oră, guițătorul cu guler alb și CV de politician. O creație în spirit curricular care să-i învețe pe unii alfabetul și scrierea uzuală, fără majuscule, altora să le completeze anii de liceu ce lipsesc diplomelor de facultate pe care și le-au procurat, iar celor mai mulți să le predea aritmetica pură și nu cea pervertită de breasla din care fac parte – doi plus încă doi ani de mandat egal cât mai multe milioane de euro fraudate.

O programă de reeducare. Chiar și la ”Fără Frecvență”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s